×

پرستار کم است، جان مردم در صف انتظار!

  • کد نوشته: 9311
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • 0
  • معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر میانگین نسبت پرستار به تخت در کشور کمتر از ۰.۹۵ است، که بسیار پایین‌تر از استانداردهای جهانی است، گفت: این کمبود در استان‌هایی نظیر هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان نگران‌کننده‌تر است.
    پرستار کم است، جان مردم در صف انتظار!
  • دکتر عباس عبادی در هشتاد و چهارمین اجلاس مدیران پرستاری کشور با اشاره به نقش بی‌بدیل نظام سلامت در دفاع از سلامت مردم علی‌رغم تمام مشقات، گفت: پرستاران، پزشکان، پیراپزشکان و دیگر کارکنان حوزه سلامت در خط مقدم خدمت‌رسانی هستند و با وجود گلایه‌ها، هر زمان که پای مردم و کشور در میان باشد، همه چیز را فراموش می‌کنند و پای کار می‌ایستند.

    به گزارش ملت آزاد آنلاین، معاون پرستاری وزارت بهداشت، در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مسئولان محلی در این نشست، گفت: ای کاش مسوولان محلی و استانی حضور نقش و زحمات پرستاران و نظام سلامت را از زبان خود آنان بشنوند. ما بار ناترازی‌های دیگر حوزه‌ها را به دوش می‌کشیم؛ از آلودگی هوا تا پیامدهای سوء مدیریت در حمل‌ونقل و غذا.

    وی با بیان اینکه نقش مردم به عنوان سومین ضلع مثلث سلامت، کمتر در سخنرانی‌ها مورد توجه قرار گرفته است، تاکید کرد: تمام امکانات، آموزش‌ها و زیرساخت‌های درمانی با هزینه مردم فراهم شده و اگر مردم نباشند، نه ما هستیم و نه جایگاهی داریم. دفاع از پرستاران یعنی دفاع از مردم؛ پرستار بی‌انگیزه، مردم را آسیب‌پذیر می‌کند.

    او با تاکید بر اهمیت مراقبت پرستاری عاشقانه، عالمانه، اخلاق‌مدار، ایمن و جامع، گفت: پرستاری حرفه‌ای متمایز از سایر گروه‌های سلامت است؛ حرفه‌ای که اگر عشق در آن نباشد، معنا ندارد. پرستار باید توانمند، باسواد، بااخلاق و دارای اعتمادبه‌نفس باشد.

    معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین با انتقاد از کمبود استانداردهای نیروی انسانی در کشور، افزود: در حال حاضر میانگین نسبت پرستار به تخت در کشور کمتر از ۰.۹۵ است، که بسیار پایین‌تر از استانداردهای جهانی است. این کمبود در استان‌هایی نظیر هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان نگران‌کننده‌تر است.

    بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی با تأکید بر لزوم ایجاد محیط ایمن روانی برای پرستاران، هشدار داد: خشونت درون‌حرفه‌ای و بین‌حرفه‌ای یکی از موانع جدی در تحقق عدالت درک شده است. متأسفانه نیروها از مدیران خود بیش از سایر گروه‌ها گلایه دارند. مدیران باید نگاه پدرانه و همراه با شفقت داشته باشند.

    او در پایان، از زحمات مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاونت‌های مربوطه بابت میزبانی شایسته اجلاس تقدیر کرد و گفت: باید از ظرفیت‌های فراموش‌شده پرستاری در حوزه بهداشت و مراقبت مبتنی بر جامعه بهره‌مند شد و با تقویت پزشکی خانواده، از توان پرستاران در اصلاح سبک زندگی مردم و ارتقاء شاخص‌های سلامت بهره برد.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *