روحالله رشیدی در پاسخ به اینکه شورای ششم در تحقق شفافیت تا چه اندازه موفق بوده است، اظهار کرد: اساساً جریانشناسی و دستهبندی اعضای شورای شهر، بر یک اصل کلیدی استوار است؛ اینکه آیا شورا ارادهای برای نظارت دارد یا خیر؟ / سامانه
به گزارش ملت آزاد آنلاین، وی افزود: یکی از مهمترین نقدهای ما به شوراهای ادوار گذشته، فقدان نظارت مؤثر یا تعلیق کامل نظارت بوده است. ما ادعا میکنیم که میخواهیم این ضعف را جبران کرده و نظارت را تقویت کنیم. اما برای تحقق این هدف، به ابزارها و امکانات مناسب نیاز داریم.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه در سیستمی به این وسعت، وجود سامانهها و ساختارهای نظارتی ضرورت دارد، گفت: مهمترین رکن این ساختار، نظارت مردمی است که حاصل شفافیت واقعی است.
وی خاطرنشان کرد: هرچه سیستم شفافتر باشد، مردم خود بهعنوان ناظران اصلی عمل خواهند کرد و امکان انحراف به حداقل خواهد رسید. این، خواسته و دغدغه ماست.
رشیدی با اشاره به اینکه ما برای تحقق این شفافیت، مسیرهای مختلفی را پی گرفتیم، تصریح کرد: یکی از اقدامات نمادین، راهاندازی سامانه شفافیت شهرداری بود که با فشار ما راهاندازی شد، اما متأسفانه هنوز از منظر بنده مطلوب نیست و تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد آن محقق شده است.
وی تاکید کرد: البته اقداماتی مانند پخش زنده جلسات شورا، حضور خبرنگاران و حتی علنی شدن گفتوگوهای غیررسمی میان اعضای شورا و شهردار نیز گامی در مسیر شفافیت بودهاند.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: در واقع، اصل اختلافات و گفتوگوهای درون شورا با شهردار، حول محور شفافیت است. متأسفانه در سال دوم، هیئترئیسه وقت مانع از تحقق کامل شفافیت شد. بهگونهای که حتی اجازه طرح بسیاری از سوالات از شهردار را نمیداد.
وی با بیان اینکه با این حال، ما برخی دسترسیها را در اختیار داریم، افزود: از جمله سامانه ساجا برای پروژههای عمرانی، بخشی از سامانههای شهرسازی که همچنان در حال پیگیری آن هستم و بخشی از سامانه مالی شهرداری.
رشیدی گفت: هرچند متأسفانه برخی از اعضای شورا هنوز پیگیر این مسائل نیستند، اما ما با جدیت این مسیر را ادامه میدهیم.
دیدگاهتان را بنویسید