بازدیدها: 11
اختصاصی ملت آزاد آنلاین/ وحید خدادادی: همسانسازی حقوق بازنشستگان موضوع مهم این روزهای دولت است؛
تعیین تکلیف همسانسازی حقوق بازنشستگان آخرین بار چهارم تیرماه از زبان داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح شد. البته او بازهم به فضای مجازی پناه برد و در این باره نوشت که «بازنشستگان عزیز! الوعده وفا؛ خبرهای خوشی در راه است.» در ادامه این توئیت آمده بود که با عنایت به تصویب آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان در جلسه روز یکشنبه (۳ تیرماه) هیات دولت، در روزهای آینده مبلغی به صورت علیالحساب در وجه بازنشستگان گرامی پرداخت خواهد شد تا پس از صدور احکام متناسبسازی، تسویه قطعی به عمل آید. هرچند این گفتهها به باور منظور میتوانست کام همه بازنشستگان را شیرین کند اما برای گروهی از آنها یعنی بازنشستگان تامین اجتماعی یک پرسش مهم ایجاد کرد؛ آیا این خبر خوش شامل حال بازنشستگان تامین اجتماعی نیز میشود؟ سوالی که مسبوق به سابقه است و هر بار بعد از طرح آن، مقامات را به پای تریبون میکشاند تا توضیحاتی درباره آن ارائه کنند. حالا اینبار بابایی ، نماینده مردم ساری و رئیس فراکسیون کارگری مجلس به این سوال پاسخ داده و گفته که آنچه منظور از آن دم زده، مربوط به حقوق بازنشستگان کشوری است نه تامین اجتماعی.
با این حال موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان که داوود منظور از آن سخن گفت، شامل کارگزان بازنشسته و بازنشستگان تامین اجتماعی نیست و محدود به بازنشستگان کشوری است؛ موضوعی که انتقاداتی را از سوی جمعی از بازنشستگان به دنبال داشته است. اشاره آنها به این است که ناچارند برای گذران امور زندگی شغل دوم داشته باشند یا با نصف حقوق وزارت کار بیش از هشت ساعت کار میکنند، چون دخل و خرجشان با هم سازگار نیست.
همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، از آنجاییکه آنها بابت سالها بیمهپردازی در دوران بازنشستگی، نه مستمری خوبی دارند و نه بیمه درمانی که پاسخگوی هزینههای آنها باشد و در ضمن بیمه تکمیلی هم به موقع به داد آنها نمیرسد، یک ضرورت است که زمان اجرای آن را پراهمیت میکند.
بر اساس مصوبه قانون بودجه امسال که به بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه اشاره دارد، دولت مکلف است به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول کشور شاغلان مشابه و همتراز، تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم در این زمینه را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. آنطور که رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفته منابع لازم برای این اقدام بیشتر از ناحیه رد دیون دولت به تامین اجتماعی است و بدین منظور، همین امسال سهامهای در نظر گرفته شده برای رد دیون امسال سازمان، با انتقال سهام باید انجام شود و این اقدام باید همزمان با پرداخت دیون سایر صندوقها باشد. وظیفه اجرایی پرداخت نیز پس از این اقدام، با خود سازمان تامین اجتماعی است. مبلغ علی الحسابی هم که همزمان با شب انتخابات ریاست جمهوری همزمان با بازنشستگان کشوری و لشکری به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی هم واریز شد را در حکم کمک هزینه معیشتی اعلام کردند و این گروه از مستمری بگیران در روزهای اخیر ضمن طرح گلایه های تندی این رفتار را مصداق دبه کردن و به سر شیره مالیدن قلمداد می کنند. اهمیت موضوع باعث شد تا این مسئله را با نمایندگان مجلس در میان بگذاریم و چند و چون و چرایی آن را پرس و جو کنیم.
صدیقی نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ملت آزاد آنلاین ضمن اعلام خبر آخرین تصمیم گیری در رابطه با همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: باید عرض کنم که بازنشستگان تامین اجتماعی هم جزو صندوق هایی هستند که شامل قانون همسان سازی و افزایش نود درصدی هستند و همانند سایر بازنشستگان کشوری و لشکری این قانون درمورد آنان نیز اجرا خواهد شد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: درآخرین جلسه نمایندگان در این رابطه قرار بر این شد تا در فیش حقوقی همه بازنشستگان اعم از لشکری، کشوری و بازنشستگی و … از این ماه توسط سازمان برنامه و بودجه این افزایش حقوق اعمال شود اما با توجه به مشکل نقدینگی و تامین منابع مالی شاید نتوانند همه مبلغ قید شده را واریز نمایند که البته مابه التفاوت باقیمانده در فیش حقوقی بعنوان بستانکاری بازنشستگان قید خواهد شد. در واقع سازمان برنامه و بودجه به میزانی که امکان دارد کمک مالی لازم را انجام خواهند داد و در فیش حقوقی عزیزان قید خواهد شد که حقوق شما از این ماه به این میزان افزایش یافت و از این مبلغ n ریال آن پرداخت و مابقی بستانکاری شما از صندوق مربوطه است.
صدیقی افزود: چون طبق مصوبه باید این قانون از اول سال 1403 می بایست اجرا می شد میزان افزایش و حکم آن از این ماه صادر و پرداختی به میزان تامین مالی انجام و باقی نیز طلب بازنشسته ها خواهد بود.
این اتفاق چنانچه به گفته این نماینده محترم مجلس اجرایی شود، خبر خوشی برای بازنشستگان عزیز خواهد بود و آنان را از بلاتکلیفی نجات خواهد داد. چرا که اولا این عزیزان بالاخره خواهند فهمید که حقوق شان چقدر افزایش یافت و هر ماه منتظر اطلاع از میزان افزایش نخواهند ماند و از طرفی بازنشسته های تامین اجتماعی هم امیدوار می شوند که تفاوتی بین آنان و بازنشستگان دیگر صندوق ها وجود ندارد و قانون برای همه یکسان انجام خواهد شد.همسانسازی
دیدگاهتان را بنویسید