صادق نادری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی امروز در حاشیه اولین جشنواره ملی عدس شهرستان ورزقان در گفتوگو با خبرنگار ملت آزاد آنلاین، اظهار کرد: همانطور که مستحضر هستید، عدس یکی از حبوباتی است که در تغذیه نقش بسیار بسزایی دارد و به خاطر دارا بودن پروتئین میتواند جایگزین مناسبی برای کاهش مصرف گوشت باشد. عدس در شهرستان ورزقان از دیرباز یکی از محصولات اساسی بوده و به خاطر طعم پخت، رنگ یکنواخت و خوشپخت بودن، جزو بهترین عدسهای کشور محسوب میشود.وی افزود: عدس ورزقان حدود 70 تا 80 درصد سطح کشتهای استان ما را تشکیل میدهد. سطح کشت عدس در استان حدود 23 هزار هکتار است که از این میزان، حدود 16 هزار هکتار در شهرستان ورزقان کشت میشود. همچنین حدود 20 تا 25 درصد عدس کشور در استان ما تولید میشود. بر همین اساس استان آذربایجان شرقی رتبه نخست تولید عدس کشور را به خود اختصاص داده است.معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان هدف از برگزاری این جشنواره را چنین عنوان کرد: آشنایی با محصول عدس، معرفی آن به مسئولان کشوری و همچنین آشنایی کشاورزان با روشهای نوین کاشت، داشت و برداشت است. به خاطر شرایط اقلیمی و کاهش بارندگیهای اخیر، مجبور هستیم در الگوهای کاشت و برداشت تغییراتی ایجاد کنیم. بر این اساس باید محصول را از کشت بهاره به سمت کشت پاییزه ببریم تا از آب باران و برف فصل پاییز و زمستان استفاده کنیم.نادری تأکید کرد: وقتی محصول در فصل بهار با کمی تأخیر کاشته میشود، زمان رسیدن آن به فصل گرما و تنشهای حرارتی میافتد که این موضوع باعث کاهش کمیت و کیفیت محصول میشود. همچنین با توجه به افزایش هزینههای کارگری، باید این محصول را به سمت کاشت، داشت و برداشت مکانیزه هدایت کنیم.وی ادامه داد: در این همایش، پروژه ملی سال گذشته که در سطح بسیار بالایی در منطقه اجرا شد، به نمایش گذاشته شد. نتایج این پروژه در معرض دید شرکتکنندگان جشنواره، تولیدکنندگان و کشاورزان عزیز قرار گرفت. هرچند که کشاورزان در زمان کاشت و داشت از نزدیک مزایای آن را دیده بودند، اما باز هم در این جشنواره نتایج بهصورت مستند ارائه شد تا بتوانند بهرهبرداری بهتری از یافتهها داشته باشند. امیدواریم این تحقیقات به تولید باکیفیت، افزایش کمیت و کاهش هزینههای تولید کمک شایانی کند.معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی در پایان خاطرنشان کرد: این پروژه یک پروژه ملی در خصوص عدس بود و به همین دلیل نتایج آن در جشنواره به سمع و نظر تولیدکنندگان رسانده شد. جشنواره علاوه بر بعد فرهنگی، جنبه آموزشی نیز دارد و این موضوع میتواند بهعنوان یک نکته آموزشی بسیار ارزشمند مورد توجه کشاورزان عزیز قرار گیرد.به گزارش ملت آزاد آنلاین، برگزاری نخستین جشنواره ملی عدس در شهرستان ورزقان نشان داد که این محصول نهتنها بهعنوان یکی از ظرفیتهای کشاورزی استان آذربایجانشرقی، بلکه بهعنوان یک سرمایه ملی نقش تعیینکنندهای در تأمین امنیت غذایی کشور دارد. توجه به تغییر الگوی کشت از بهاره به پاییزه، حرکت به سمت مکانیزاسیون و بهرهگیری از نتایج پروژههای ملی میتواند مسیر توسعه پایدار این محصول را هموار کند. ورزقان امروز بهعنوان قطب تولید عدس کشور، میتواند الگویی موفق برای سایر مناطق در بهرهوری و ارتقای کیفیت تولیدات کشاورزی باشد.انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید