بازدیدها: 14
وحید خدادادی/ اردیبهشت، ماه گرامیداشت اقشاری از جامعه است که علی رغم تقبل بیشترین زحمات، جزو کم برخوردارترین ها هستند. روز کارگر، روز معلم و روزهایی از این قبیل که سالانه در کشور ما برای پاسداشت و قدردانی از زحماتشان برگزار می شود، روتین و به تعبیر رستوران نشین ها همان همیشگی مشهور است. کوهنوردی، پیاده روی، اهدای گل و مراسمات دوزاری از این قبیل که بخش قلیلی از جامعه کارگری استان را شامل می شود و النهایه هیچی به هیچی. استان آذربایجان شرقی یکی از اقطاب صنعتی کشور است و از این رو بخش عمده شهروندان عزیز خصوصا در کلانشهر تبریز در مجموعه های صنعتی مشغول فعالیت هستند. اصحاب رسانه مطابق روال چندین و چند ساله امسال نیز در قالب نشست خبری مهمان اداره کل کار و رفاه امور اجتماعی و مدیر کل محترم در کنار فعالان این عرصه بخصوص خانه کارگر بودند./ معیشت
فتحی در این نشست با اشاره به بحث عدالت دستمزدها، بالا بودن میزان مقرری بیکاری بگیران را عیب بزرگی برای استان در سال افزایش تولید برشمرد و تعداد این مقرری بگیران را در سال 1402 حدودا 11 هزار نفر اعلام کرد که با تدابیر اتخاذ شده این عدد در پایان سال 1403 به حدود 7500 نفر رسیده است که نشان از کاهش حدودا 30 درصدی دارد. وی آمار بیکاری استان را 7.6 و پایین تر از متوسط کشوری که عدد 8.1 می باشد اعلام کرد و افزود: هر چند ما معتقدیم که آمار اعلامی از سوی مرکز آمار ایران بعنوان مرجع اصلی در اعلام آمارها، انعکاس دهنده نرخ واقعی بیکاری نیست. وی با اشاره به تجمعات کارگری صورت گرفته در استان، بن مایه این قبیل اجتماعات و اعتراضات را اجتماعی و صنفی دانست و تاکید بر پرهیز از هر گونه نگاه امنیتی به این قبیل موارد کرد.
مدیر کل کار، تعاون و رفاه امور اجتماعی استان موضوع اعتصاب کارگران ایرانخودرو را به بحث تبعیض های صورت گرفته از سوی هولدینگ ایران خودرو نسبت به کارگران ایران خودرو تبریز مرتبط دانست و گفت: در این مجموعه مشکل کارگری حادی وجود ندارد و آنچه اسباب نارضایتی کارگران را فراهم آورده بود، تبعیض در ارائه کمک هزینه های معیشتی از سوی ایران خودرو مرکز نسبت به کارگران ایران خودرو تبریز بود که با رایزنی و ورود مدیریت استان به موضوع قضیه فیصله پیدا کرد.
نوبتی هم که باشد، نوبت پرسش های اهالی رسانه بود و در این بخش هم به مجموعه مدیریتی اداره کل کار و نیز رئیس خانه کارگر و جانشین بسیج کارگری استان متذکر شدیم که کارگر هفته نمی خواهد، معیشت می خواهد و با عینالیا چیخماخ، مشکلات معیشتی این عزیزان حل نخواهد شد. اساسا با توجه به دخالتی که دولت در حوزه تولید دارد و خود دولت به جهت عدم اجرای درست سیاست های کلی اصل 44 یک مگاتولید کننده و جزو تیم حریف است و لذا اولا برگزاری هفته کارگر از سوی حریف خنده دار است و لذا اینجاست که باید تکیه کلام عم قیزی را به کار برد که تو جیب مارو نزن، … . وضعیت حقوق و دستمزدها و دخالت همه ساله دولت ها در مصوبات شورای عالی کار و تورم افسار گسیخته در سالیان متمادی و عدم تطابق میزان تورم با میزان افزایش دستمزدها باعث شده است که ترکیب عنوان این اداره کل اجتماع نقیضین باشد.
همچنین در این نشست خبری از مدیر کل محترم درخواست کردیم تا برگزاری نشست خبری را بعنوان یک امر واجب برای وزیر و معاونین محترم تدارک ببینند تا رسانه های مطالبه گر در پایان سفر استانی وزیر کار و معاونین محترم بتوانند چالش ها و مشکلات موجود در حیطه فعالیت آنان را مطرح و افکار عمومی را در جریان چگونگی رفع آنان قرار دهند. در ادامه ضمن اشاره به بازی همیشگی دولت ها با موضوع یارانه های نقدی و فقره دهک بندی و تلاش برای حذف دهک های بالا این پرسش مهم را مطرح کردیم که با توجه به نقص آماری در رابطه با میزان دارایی های مردم، دولت بر اساس کدامین پایگاه داده اقدام به حذف دهک های بالا خواهد نمود؟ در پاسخ به این پرسش مهم و حیاتی مشخص شد که سفرهای خارجی، خودروی لوکس و املاک و دارایی غیر منقول بالای 35 میلیارد تومان، جزو آیتم های قرار گرفتن در دهک های متمول جامعه است. همچنین مشخص شد که طبق تصمیم گیری جدید چنانچه خانوار تک نفره دارای تراکنش بانکی بالای سی میلیون تومان در ماه باشد جزو دهک های برخوردار محسوب می شود. این رقم برای خانوار دو نفره 37500000 و خانوار سه نفره 45 میلیون تومان و خانوار چهار نفره 52 میلیون تومان و نهایتا پنج نفره 60 میلیون تومان لحاظ شده است، ضمنا در گیرودار اعلام آمار طرح کالابرگ و یارانه بگیران به موضوع تخصیص یارانه به کودکان زیر 5 سال دارای سوء تعذیه اشاره شد که تعداد قابل ملاحظه ای بود که اقلا ما جرات اعلامش را نداریم ولی قابل تامل بود.
در این نشست رئیس خانه کارگر در مابین فرمایشات شعارگونه شان به بحث درخواست برای برگزاری تجمعات کارگری در هفته کارگر اشاره کردند و در ادامه به نص صریح قانون رجوع کردند که در آن نیازی به اخذ مجوز برای این قبیل تجمعات نیست! به این بزرگوار هم یادآور شدیم که فصل الخطاب قانون است و بهتر است جنابشان برای استیفای حقوق کارگران ملاحظات فراقانونی و محافظه کارانه را کنار بگذارند./ معیشت
دیدگاهتان را بنویسید