×

قدرت در مجلس جابه‌جا نشد | پاجوش‌ها باختند و قالیباف رییس ماند

  • کد نوشته: 10334
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
  • 0
  • محمدباقر قالیباف با ۲۱۹ رای رئیس مجلس در سال دوم شد. نیکزاد و حاجی‌بابایی هم با رای مساوی نایب رئیس شدند.
    قدرت در مجلس جابه‌جا نشد | پاجوش‌ها باختند و قالیباف رییس ماند
  • مجلس شورای اسلامی، صبح امروز کار خود را با انتخابات هیات رئیسه شروع کرد. موضوعی که در هفته اخیر حسابی در مرکز توجه بوده و رقابت‌های ناشی از آن حاشیه ساز شده است. طیف رادیکال تمام تلاش خود را برای گرفتن کرسی ریاست از محمدباقر قالیباف کرد؛ از پیامک‌های جنجالی گرفته تا باز کردن پای سلبریتی‌های سیاسی و استادهای خودخوانده به داخل مجلس. در نهایت اما نتیجه باب میل آنها نشد و قالیباف با ۲۱۹ رای رئیس ماند.

    به گزارش ملت آزاد آنلاین، قالیباف در رقابتی که با احمد راستینه یعنی دیگر کاندیدای این کرسی انجام داد، رئیس مجلس ماند. ناگفته نماند که طبق اعلام اساسی کاندیداها از سوی روح‌الله متفکر آزاد، احمد قوامی نیز برای ریاست مجلس نامزد شده بود اما به نفع قالیباف انصراف داد. در نهایت بعد از شمارش آرا، محمدباقر قالیباف با کسب موافق مجلس مجددا به عنوان رئیس قوه مقننه در سال دوم مجلس دوازدهم انتخاب شد.

    در رای گیری برای انتخاب رئیس مجلس، محمدباقر قالیباف منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با ۲۱۹ رای از ۲۷۲ آراء ماخوذه برای دومین بار در مجلس دوازدهم به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد.

     

    نیکزاد و حاجی بابایی

    رقابت برای نایب رئیسی

    رئیس ماندن قالیباف، اما از اهمیت کرسی‌های دیگر هیات رئیسه نمی‌کاهد، به خصوص اگر به خبرسازی‌ها و حواشی که در روز‌های اخیر برای برخی از نمایندگان مثل علی نیکزاد ساخته شده است.گفتنی است، برای دو کرسی نایب رئیسی مجلس، ۶ نفر به رقابت پرداختند. عبدالرضا مصری، علی نیکزاد، حسینعلی حاجی دلیگانی، حمیدرضا حاجی بابایی، مجتبی ذوالنوری و علیرضا منادی سفیدان متقاضیان این کرسی‌ها بودند.

    در نتیجه این رقابت نیکزاد و حاجی بابایی که هر کدام ۱۱۱ رای آورده بودند، نواب رئیس مجلس شدند. با توجه به این تساوی آرا برای انتخاب نایب رئیس اول و دوم قرعه کشی و نیکزاد نایب رئیس اول شد.

    چه کسانی دبیر شدند؟

    طبق آیین نامه داخلی مجلس ۶ نفر کرسی از ۱۲ کرسی هیات رئیسه به دبیران اختصاص دارد لذا رقابت در این بخش هم پررنگ بود.

    مجتبی بخشی‌پور، محمد رشیدی، صدیف بدری، روح الله متفکر آزاد، رضا جباری، عباس پاپی‌زاده، رضا حاجی پور، محمد مهدی فروردین، مصطفی معینی آرانی، اکبر رنجبررزاده، سید احسان قاضی زاده هاشمی، احمد نادری، رحمت الله نوروزی، فرشاد ابراهیم‌پور، فاطمه مقصودی، حسن قشقاوی، علیرضا زندیان، محمدرضا صباغیان بافقی، علی خضریان، مجتبی یوسفی، ابوالقاسم جراره و حسن علی اخلاقی امیری ۲۲ نامزد دبیری هیئت رئیسه مجلس بودند.

    با رای نمایندگان مجلس روح الله متفکر آزاد، احمد نادری، رضا جباری، محمد رشیدی، مجتبی بخشی پور، صدیف بدری در این بخش از انتخابات هیات رئیسه به عنوان دبیران انتخاب شدند.

    کرسی‌ ناظران به چه کسانی رسید؟

    طبق آیین نامه داخلی مجلس ۳ نفر به عنوان کارپرداز (ناظر) هیات رییسه انتخاب خواهند شد. از این رو ۱۱ نفر هم در این بخش نامزد شدند. رقابت بین احد آزادی‌خواه، عباس گودرزی، علیرضا سلیمی، سید حمیدرضا کاظمی، غلامحسین زارعی، سید جلیل محمدی میبدی، محمد مهدی شهریاری، پیمان فلسفی، رحیم کریمی، محمد معتمدی زاده و جبار کوچکی نژاد بود.

    در جریان این رقابت علیرضا سلیمی، عباس گودرزی و سید جلیل میرمحمدی میبدی به‌عنوان ناظران هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم در سال دوم انتخاب شدند.

    لازم به ذکر است که نمایندگان مجلس علیرضا سلیمی را با ۱۳۴ رای، عباس گودرزی را با ۱۱۵ رای و سید جلیل میرمحمدی میبدی را با ۱۱۰ رای به‌عنوان ناظران هیات رئیسه مجلس برای اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم انتخاب کردند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *