بازدیدها: 17
سرقت یکی از شایع ترین جرایم علیه اموال و مالکیت اشخاص است که متاسفانه بخش زیادی از پرونده های موجود در مراجع قضایی را بخود اختصاص می دهد. امروزه به لحاظ پیچیدگی روابط اجتماعی و وجود ارتباطات اجتناب ناپذیر در زندگی شهروندان، جرم سرقت نه تنها شخص مالباخته، بلکه به موازات آن امنیت و احساس امنیت جامعه را نیز متزلزل می کند و انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری را از بین می برد.
فقر، بیکاری و … از جمله عواملی هستند که جامعه شناسان آن ها را در بروز و تشدید این پدیده اجتماعی دخیل می دانند. در این بین کلانشهر تبریز نیز با مشکلاتی در این حوزه طبق گزارش های مردمی روبروست که این مشکلات را با همکاری معاونت اجتماعی پلیس استان، صمیمانه با رئیس اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان آذربایجان شرقی در میان گذاشتیم و وی از تدابیر جدی پلیس برای پیشگیری و برخورد با این ناهنجاری اجتماعی خبرداد.
سرهنگ کارآگاه دکتر شری زاده در گفتگو با خبرنگار ساقی آذربایجان با اشاره به عزم جدی پلیس در این رابطه گفت: برابر امریه سردار فرماندهی محترم انتظامی استان، از ابتدای سال 1403 پلیس آگاهی استان با یک سلسله برنامه های مدون در مقام مهار و مقابله و مبارزه با سرقت برآمده است تا بتواند از طریق بهبود و ارتقای کیفیت مبارزه در مقام مقابله با آن برآید.
*الصاق پابند الکترونیکی به سارقین و محکومین سابقه دار
وی گفت: از اولین اقدامات در این حوزه که از اوایل سال گذشته اجرا شده است بحث نصب پابندهای الکترونیکی برابر پیگیری پلیس و ابلاغیه دادستان محترم کل کشوربرای محکومینی که بیش از 4 فقره سرقت در پرونده خود دارند، می باشد. پلیس آگاهی با یک کار فنی، اطلاعاتی و ستادی، جامعه هدف مشمولین طرح را مشخص نمود و بر اساس برنامه ریزی ها و پیگیری های صورت گرفته برای 94 درصد محکومین این پابندها الصاق گردید. این طرح در مرکز استان و چهار شهرستان مراغه، میانه، اهر و مرند اجرا شده است و این پابندها بعد از الصاق توسط مرکز پایش و رصد پلیس آگاهی استان مستمرا رصد می شوند تا اولا شاهد قطعی پابندها نباشیم و ثانیا تردد این محکومین نیز کنترل می شود که در مهار سرقت ها و کاهش آن نقش مهمی دارند. اقدام دیگر صورت گرفته در این رابطه راه اندازی گشت های تخصصی پلیس آگاهی است که در امر کشف جرم علی الخصوص کشف خودروهای سرقتی کمک شایانی کرده است.
وی افزود: اجرای طرح های امنیت محله محور از دیگر اقدامات پلیس بود که مورد تاکید و پیگیری فرماندهی محترم انتظامی استان نیز بود. در این طرح نیز با توجه به گزارشات مردمی معتادین متجاهر سارق که بیشتر در جرایم خرد فعالیت دارند، جزو اهداف جمع آوری بودند. این اقدام نیز در نوبه خود نقش مهمی در کاهش میزان سرقت ها داشت.
* کاهش 13 درصدی سرقت ها در استان
من حیث المجموع باید اشاره کنم که در طول سال 1403 حدود 50 طرح مقابله با سرقت در استان اجراء شده است. شری زاده افزود: موضوع مهم در رابطه با سرقت ها کشف سرقت ها و دستگیری سارقین می باشد که با اولویت انهدام سازمان جرم انجام دادیم. از سویی در اسفندماه ما در دو نوبت با اجرای طرح کاشف به جمع آوری مالخران پرداختیم، هر چند این طرح در طول سال نیز انجام می شد و در سایه این تلاش ها توانسته ایم بیش از 8 هزار قلم کالا را استرداد کنیم.رئیس اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی استان گفت: در سایه این تدابیر در 12 ماهه 1403 به نسبت بازه زمانی 1402 میزان سرقت ها در استان 13 درصد کاهش یافت و نیز میزان کشفیات نیز 15 درصد افزایش یافت، همچنین وی از کشف 60درصد سرقت ها در سال گذشته خبر داد. وی افزود: شیوه و شگرد سارقین روز به روز فرق می کند و ما از نظر امکانات در حدی قرار داریم که با این روش ها و شگردها مقابله کنیم و توانستیم در سال 1403 حدود 194 باند سرقت را دستگیر نماییم که عمده آن ها غیر بومی هستند.
وی همچنین از شهروندان محترم هم خواست تا سهم خود را در این رابطه ادا نمایند. وی با اشاره به رعایت ضرورت های امنیتی توسط شهروندان توصیه کرد تا اموال با ارزش خود را در خانه نگهداری نکنند. خانه محل مناسبی برای این کار نیست و پیشنهاد می شود تا این اموال در صندوق امانات بانک نگهداری شود. در صورت ضرورت نگهداری، این اموال در یک نقطه از منزل نگهداری نشود.
این مقام پلیس در رابطه با درصد فراوانی انواع سرقت ها نیز گفت: اماکن خصوصی مثل باغات و ویلاها با بیشترین میزان فراوانی در رتبه اول اهداف سرقت در استان قرار دارند. وسایل و قطعات داخلی خودرو در مقام دوم درصد فراوانی قرار دارند و خود اتومبیل و موتور سیکلت در جایگاه سوم قرار دارند.
وی میزان سرقت از منازل در استان را 5 درصد اعلام کرد که به جهت احساس امنیت روانی در اولویت پلیس قرار دارد و از این رو عمدتا گشت های تخصصی پلیس آگاهی در نقاط آلوده حضور دارند. وی همچنین بالاترین رقم سرقت را حدود 15 میلیارد تومان و از یک منزل مسکونی در تبریز عنوان کرد.
شری زاده مهم ترین دغدغه سردار فرماندهی محترم انتظامی استان را در رابطه با سرقت منازل دانست و گفت: اینگونه نیست که درصد فراوانی سرقت از منازل چون 5 درصد است اهمیتی به آن ندهیم و سهل انگاری کنیم. آن چه برای ما در درجه اول اهمیت دارد ایجاد احساس امنیت روانی در بین شهروندان است و از همین رو ایشان تاکید مضاعف بر بحث سرقت به عنف و خشن دارند و معتقدند که صد در صد این سرقت ها باید کشف شود.
مصاحبه : وحید خدادادی
دیدگاهتان را بنویسید