×

از اول انقلاب تا امروز با آمریکا مذاکره غیر مستقیم داشته‌ایم

  • کد نوشته: 8555
  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • 0
  • احمد راستینه، نماینده اصولگرای مجلس گفت: اگر آمریکا، تحریم‌های بین‌المللی و اقتصادی که بر علیه ما وضع کرده را بردارد و حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت بشناسد و درخواست‌های فرامذاکره‌ای نداشته باشد، برای برخی امور قابلیت مذاکره را دارد. حتی با وقوع همه این اتفاقات باز هم تاکید دارم که بگویم مذاکره مستقیم به صلاح نیست.
    از اول انقلاب تا امروز با آمریکا مذاکره غیر مستقیم داشته‌ایم
  • بازدیدها: 0

    بی‌تردید خبر یک چند هفته اخیر کشور، مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا بوده و قرار است امروز در رم ایتالیا دور دوم این مذاکرات برگزار شود. هرچند دور اول مذاکرات در مسقط عمان برای هر دو طرف امیدوارکننده بود، اما برخی در داخل کشور سعی دارند خود را در مقام مخالف و دلواپس نشان دهند. با این حال، ادامه روند مذاکرات، تصمیم بزرگ حاکمیت است و این دست افراد خیلی جایگاهی در توقف آن ندارند./ انقلاب

    در همین خصوص، رویداد۲۴ به سراغ احمد راستینه، نماینده شهرکرد و یکی از افراد برجسته اصولگرا در مجلس رفته است تا نظرات او را در این باره جویا شود.

    * در هفته‌های گذشته بار‌ها دیدیم و شنیدیم که برخی چهره‌های سیاسی که بیشتر به یک جریان خاص وابسته هستند، مذاکرات را آینده سیاه کشور و باعث شرمساری قلمداد کردند و مرتباً بر طبل این گفتمان می‌کوبند. با وجود اراده حاکمیت برای مذاکره این اظهارنظر‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید؟

    نظام جمهوری اسلامی ایران به یک بلوغ سیاسی رسیده است و ما در یک انسجام ملی برای دفاع از منافع ملی قرار داریم. مذاکره غیرمستقیم با آمریکا، موضوع جدیدی نیست و ایران از اول انقلاب تا امروز در بزنگاه‌های مختلف با آمریکا به صورت غیرمستقیم مذاکره کرده‌ایم؛ از تسخیر لانه جاسوسی تا ایام دفاع مقدس و… برای دفاع از منافع ملی‌اش به صورت غیرمستقیم با آمریکا مذاکره داشته است.

    حکمرانی کشور به این رسیده که دفاع از منافع ملی در گرو این است که تلاش ترامپ را برای اجماع‌سازی دروغین بر علیه ملت ایران را بشکند و فضاسازی رسانه‌ای که ترامپ به شدت به آن دامن می‌زند و ناکامی‌هایی که او در پرونده اوکراین، غزه، یمن و… حاصل شده را خنثی کند. یعنی ترامپ به شدت پس از این ناکامی‌ها به دنبال یک پیروزی زودهنگام برای دستاوردسازی خودش در عرصه بین‌المللی است.

    حال اینکه گفته شود در یک نقطه اجبار، نظام ایران به مذاکره تن داده است، یک فضاسازی نادرست است که برخی‌ها ندانسته به آن دامن می‌زنند. نظام جمهوری اسلامی ایران دست بالاتر و در نقطه برتر است.

    * آیا روند مذاکرات می‌تواند به گونه‌ای پیش برود که در آینده شاهد مذاکرات مستقیم باشیم؟

    جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه رسیده است که آمریکا یکی از بدعهدترین کشور‌ها در معاهدات بین‌المللی است. به قدری آن‌ها بی‌اعتبار هستند که ایران مذاکرات مستقیم را به صلاح حل مناقشات نمی‌داند. آمریکا در مذاکرات مستقیم دارای فضاسازی‌های رسانه‌ای متعدد است و هدف دستاوردسازی را دنبال می‌کند. مسئولان ایران با یک تجربه متراکم به این نتیجه رسیدند که آمریکا شایستگی مذاکره مستقیم را ندارد.

    * اینکه تیم مذاکره‌کننده ایران در یک اتاق و تیم مذاکره‌کننده آمریکا در اتاق دیگر باشند و گروه سوم بین این دو اتاق، پیام‌ها را جابجا کنند در شان هیات‌های مذاکره‌کننده است؟

    ما با این کار یک پیام به عرصه جهانی داریم. دنیا باید بداند که آمریکا شایستگی رویارویی با ملتی که تمام اصولش بر مدار انصاف، عدالت و دفاع از مظلوم است را ندارد. آمریکا با هر کشوری وارد مذاکره مستقیم شده، روحیه استکباری خودش را با پروپاگاندای رسانه‌ای نشان داده است.

    * اگر براساس صحبت‌های شما، ایران به این حجت رسیده که آمریکا بدعهد است و خوی استکباری دارد، تصمیم به مذاکره و ادامه آن چه معنایی دارد؟

    مذاکرات غیرمستقیم است و برای حفظ منافع خودمان، مسیر مذاکره را نبسته و نمی‌بندیم، اما آمریکا را زیبنده گفت‌و‌گو مستقیم نمی‌دانیم.

    * پس ما در مذاکرات دنبال چه هستیم و چه چیزی را می‌خواهیم به دست بیاوریم؟

    اگر آمریکا، تحریم‌های بین‌المللی و اقتصادی که بر علیه ما وضع کرده را بردارد و حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت بشناسد و درخواست‌های فرامذاکره‌ای نداشته باشد، برای برخی امور قابلیت مذاکره را دارد. حتی با وقوع همه این اتفاقات باز هم تاکید دارم که بگویم مذاکره مستقیم به صلاح نیست.

    * اینها چیز‌هایی است که ما از مذاکره می‌خواهیم، حتماً طرف مقابل هم خواسته‌هایی دارد.

    آن‌ها از ما ضمانت نداشتن بمب اتم را می‌خواهند و بیشتر از این هم حق ندارند چیزی بخواهند. ما توسعه انرژی هسته‌ای‌مان براساس پروتکل‌های آژانس است و ضمناً ما بمب اتم نداریم و به سمت آن نرفتیم و برای اثبات آن، مشکلی نیست و باید دید آن‌ها در مذاکرات چگونه این ضمانت‌ها را می‌خواهند.

    * مخالفت برخی چهره‌های سیاسی اصولگرا با روند مذاکرات به خاطر ترس از دستاورد احتمالی آن برای دولت پزشکیان است؟

    این مذاکرات و احیاناً اگر نتیجه هم بدهد، دستاورد نظام است و دولت هم بخشی از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. هر دولتی بتواند برای حل مشکلات مردم قدم بردارد، مورد توجه ما است. حال من سوال دارم که این سطح از غنی‌سازی که ما داریم در دولت آقای پزشکیان رخ داده است؟ آیا امروز که ما به توانمندی ۹۰ درصد غنی‌سازی هسته‌ای رسیدیم براساس قانون راهبردی مجلس نبود؟ حال نباید در این دوی امدادی مغلوب دشمن شویم تا آن‌ها بین ما اختلاف بیندازند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *