بازدیدها: 106
گزارش از وحید خدادادی/ اصحاب رسانه به مناسبت روز دندانپزشک مهمان رییس هیات مدیره جامعه دندانپزشکی شعبه آذربایجان شرقی بودند/ دندانپزشکان
از مسائل مهم و ضروری که در این نشست خبری مطرح شد بحث شیوع و گسترش مراکز، درمانگاه ها و مطب های دندانپزشکی غیرمجاز بود. موسوی در این نشست ضمن تایید وجود چنین معضلی در حوزه دهان و دندان گفت: مطالعات و بررسی های سال ۱۳۹۶ نشان می داد که افزون بر ۷۰۰ مرکز و مطب دندانپزشکی غیرمجاز در کلانشهر تبریز وجود داشت که با توجه به تعداد دانش آموختگان این رشته در دانشگاه ها و نیز افزایش هنگفت هزینه های دندان و دهان، این آمار در شرایط نامناسب کنونی اقتصاد کشور و استان به طور حتم بسیار بالاتر رفته است!
وی نمود مطب های غیرمجاز مداخله گر در حوزه دندانپزشکی را بسیار بالاتر از سایر رشته های پزشکی در تبریز و آذربایجان شرقی اعلام و اضافه کرد: جای تعجب و تامل فراوان است که مشاهده می شود عده ای متخلف با مدرک دیپلم، جعل اسناد سایر دندانپزشکان و حتی در مواردی اجازه مجوزهای مطب و درمانگاه اقدام به ارایه انواع خدمات حوزه دندانپزشکی می کنند و متاسفانه برخی از افراد نیز فریب کم هزینه بودن این خدمات را می خورند.
وی با بیان اینکه تبریز یکی از شهرهای گرفتار با چالش ایجاد مطب های غیرقانونی دندانپزشکی در ایران است، دلیل این موضوع را انتخاب این شهر به عنوان مرکز آموزش بهداشت کاران دهان و دندان در دهه ۶۰ اعلام کرد که در آن تربیت این افراد به انجام رسید که امروز ما درگیر چنین چالشی کرده است.
رییس هیات مدیره جامعه دندانپزشکی استان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و پلیس اماکن را متولی امر در رابطه با برخورد با این پدیده اعلام کرد و از اعمال نفوذ متولیان مراکز غیرمجاز برای ادامه فعالیت غیرقانونی شان ابراز گلایه کرد.
وی تعداد دندانپزشکان دارای پروانه و شماره نظام پزشکی را در سطح کشور 42 هزار نفر اعلام کرد که از این تعداد 2800 نفر دندانپزشک سهم استان آذربایجان شرقی و از این تعداد 1550 نفر مختص شهر تبریز است. موسوی در حالی از این تعداد دندانپزشک فعال در شهر تبریز سخن می گوید که اگر با اغماض این عدد را نه برای شهرستان تبریز که صرفا برای شهر تبریز با جمعیت 1.5 میلیون نفری اش حساب کنیم سرانه دندانپزشک برای هر هزار نفر در شهر تبریز یک نفر می باشد.
وی در پاسخ به انتقاد خبرنگاران در رابطه با هزینه های سرسام آور دندانپزشکی که باعث وجود بحران دندان در کشور شده است گفت: علی رغم تبلیغات منفی صورت گرفته در این حوزه باید بگویم که ایران جزو ارزانترین کشورها برای ارائه خدمات دندانپزشکی می باشد تا جایی که شهروندان کشورهای همسایه نیز بعضا برای اخذ خدمات دندانپزشکی به جهت ارزان بودنش به ایران مراجعه می کنند.
وی کم کاری شرکت های بیمه و عدم توانایی مالی دولت ها در ایران را برای پوشش خدمات دندانپزشکی عامل هنگفت جلوه نمودن این هزینه ها دانست و گفت دولت در ایران قادر به پوشش هزینه های دندانپزشکی نیست!
و حتی در مواردی کارانه دندانپزشکان با 9 ماه تاخیر واریز می شود. اما ذکر این نکته لازم است که بی تردید خدمات ارائه شده نه در این حوزه که در تمام حوزه ها برای شهروندان سایر کشورها ارقام ناچیزی حساب می شود با توجه به اینکه ارزش پول ملی این کشورها همگی از ارزش پول ملی ایران چندین برابر بیشتر است و لذا این مقایسه ، مقایسه مع الفارق است.
وی امنیت دهان و دندان را در جامعه ایران خطرناک توصیف کرد و از نحوه بازپرداخت بیمه های تکمیلی گلایه شدید داشت. وی دانشکده های دندان پزشکی را مجموعه هایی فلج شده توصیف کرد و رویکرد نظام آموزشی را اشتباه و چیزی شبیه آینده فروشی دانست.
در این نشست به حسب وظیفه رسانه ای خود تاکید کردیم که کم کم مطب های دندانپزشکی به اماکن لوکس و اشرافی تبدیل می شوند که عملا بخش قابل توجهی از مردم را یارای مالی برای مراجعه به آن ها نیست. وی از آغاز پویش دندان سالم گفت که در آن پویش قرار است با ویزیت رایگان برای شهروندانی که مشکل خرابی دندان دارند، طرح درمان ارائه شود. در این بخش نیز افزودیم که ویزیت رایگان و ارائه طرح درمان کاری از پیش نخواهد برد چون مشکل اصلی مردم در این شرایط بحران اقتصادی عملا بعد از ارائه طرح درمان از سوی دندانپزشکان شروع می شود که افراد توان مالی برای گذراندن این طرح را ندارند.
آخرین نکته جالبی که در این نشست خبری مطرح شد موضوع آغاز دور جدید فعالیت هیئت مدیره دندانپزشکان استان از سال 1403 بود که با توجه به چهار ساله بودن هر دوره عجیب به نظر می رسید که نهایتا کاشف به عمل آمد که برخی نهادها در سال های گذشته قصد مهره چینی و دخالت در انتخابات انجمن دندانپزشکان را داشته و بخاطر همین دو دوره نتیجه انتخابات را قبول نکرده است!
دکتر موسوی در پایان به وظایف اجتماعی کمیته نیکوکاری این انجمن اشاره و از ساخت سه مدرسه در مناطق محروم خبر داد که محل ایراد داشت و توضیح دادیم که اگر این انجمن قصد انجام کار خیر دارد می توانست این هزینه ها را برای درمان رایگان افراد بی بضاعت تخصیص دهد و ساخت مدرسه خیرین مخصوص و نهاد متولی بنام نوسازی مدارس دارد.
دیدگاهتان را بنویسید